‘Mijn bedrijf is een afspiegeling van de samenleving’

Samen Werkend Ermelo
HOME  |  Nieuwsberichten  |  ‘Mijn bedrijf is een afspiegeling van de samenleving’

‘Mijn bedrijf is een afspiegeling van de samenleving’

Dit item is verlopen op 23-06-2016.

Schildersbedrijf Van Buuren uit Ermelo is echt een familiebedrijf. Van vader op zoon. Bij van Buuren kan je onder andere terecht voor schilderen, onderhoudswerkzaamheden en behangen. Het bedrijf heeft twee schilders via Samen Werkend Ermelo in dienst.

Dit bedrijf is een maatschappelijke verantwoord onderneming. Waarom? Eigenaar Arie van Buuren legt het uit. ,,Ik wil met mijn bedrijf een afspiegeling zijn van de samenleving. Dus een diverse ploeg met medewerkers. Bijvoorbeeld oudere werknemers, jongeren, vrouwen, of asielzoekers. Je krijgt hierdoor een sterk, hecht team en daardoor kwalitatief betere producten. Iedereen moet ook met iedereen kunnen werken en wel tegen een bepaalde werkdruk kunnen. Het is mooi om met zo’n diverse groep medewerkers te werken en mensen een eerlijke kans te geven. Dat geeft mij een goed gevoel.”

Eerlijk zijn

Arie vindt dat je als ondernemer eerlijk moet zijn tegen je medewerkers. ,,Als ik iemand een kans geef of een contract en het is bijvoorbeeld voor een korte periode, dan zeg ik dat eerlijk. Je moet mensen niet aan het lijntje houden. Dat komt de productie en werksfeer niet ten goede. Je moet ook geen misbruik maken alleen omdat een kandidaat bijvoorbeeld goedkoper is, dan gaan we de verkeerde kant op. Je krijgt bij mij een kans, maar die kans moet je wel grijpen en je daarvoor 100% inzetten. Ik wil ook graag weten welke medewerker ik in dienst krijg en wat zijn of haar beperkingen zijn, zodat we dat kunnen bespreken en een oplossing kunnen zoeken. Eerlijk zijn tegenover elkaar, dat is het belangrijkste.”

De werkgever tijd gunnen

Arie ervaart de samenwerking met Samen Werkend Ermelo als prettig. ,,De driehoeksverhouding tussen bedrijfsleven, werkgeversdienstverlening en uitzendbureau moet goed zijn.” Het risico is volgens Arie te groot om iemand meteen een vaste baan aan te bieden: ,,werkgevers moeten eerst even rustig kunnen kijken of de kandidaat bij het bedrijf past en of ze met de kandidaat verder willen. Je moet de werkgever niet meteen een subsidie geven, om te stimuleren een kandidaat een vaste baan te geven. Dat werkt niet. Want als deze kandidaat binnen een korte tijd ziek wordt, dan is het geld al weer op. Geld is een moment opname en geeft geen continuïteit. Je moet met elkaar proberen in deze tijd aan het werk te zijn en te blijven”, besluit een gedreven Arie.

Wil je de ervaringen van Arie weten? Neem gerust contact met hem op.


Top